sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Herneitä ja perunaa pakastimesta intialaisittain

Joskus iskee tyhjän pakastimen kirous: siellä on Jotain, muttei mitään mikä tuntuu sopivan yhteen keskenään. Silloin on hyvä googlettaa ainekset. Ja katso, oikein vaihtoehtoja pukkaa.
Tällä kertaa testiin valikoitui Aloo dum, koska jääkaapin puolelta sattui löytymään salottisipuli ja tomaattipyrettä. Ohje löytyi BBC:ltä. Vaikka kaikkia mausteita ei löytynyt, niin hyvä tuli silti ja aikaakin meni kokonaiset 20 min. Lapsille sörssin sekaan turkkilaista jugurttia kun valittivat liiasta tulisuudesta ja sitten meni alas valituksitta.



Taikan Aloo dum 

500 gr peruna-sipulisekoitusta
1 pss pakasteherneitä
1 salottisipuli
2 rkl tomaattipyrettä
öljyä
jauhettua korianteria
jauhettua paprikaa
currya
suolaa
valkopippuria
1 dl vettä

Laita paistokasariin öljyä kuumenemaan, paista peruna-sipulia viitisen minuuttia,  tai kunnes ne ovat muuttuneet läpikuultaviksi. Tällä välin pilko salottisipuli hienoksi silpuksi. Heitä kasariin jäiset herneet ja salottisipuli, pyörittele muutaman minuutin ajan. Lisää mausteita oman maun mukaan (itselläni meni n. 1 tl currya, 1/2 korianteria ja paprikaa ja hyppysellinen suolaa ja pippuria), ja pyöräytä mausteet muun kaman sekaan. Mätä joukkoon sopivaksi katsomasi määrä tomaattipyrettä, ja heitä vesi perään. Sekoita ja odottele viitisen minuuttia, että maut sekoittuvat. Valmista!

Tarjoile jugurtin kera, jos skidit nyrpistelevät.

2 kommenttia:

  1. Yksinkertainen on kaunista ja usein hyvää... keittiössäkin :-)

    VastaaPoista
  2. Todellakin. :-) Ja energiaa säästyy, jos eri tarvita kuin yksi keittoastia. Tässä ajattelen erityisesti itseäni, sillä tiskaus on yäk. :-D

    VastaaPoista